skip to Main Content

Top 10 ergernissen van een bril

10 ergernissen van een bril
Brillen en lenzen zijn fantastische uitvindingen. Maar helaas zitten er ook nadelen aan. Wellicht dat u dit als brildrager herkent en na jaren irritatie meer dan zat bent.

Hierbij een top 10 van de grootste irritaties onder brildragers:

10. In slaap vallen

In bed een boek lezen of nog even TV kijken. Waarom niet? Tot blijkt dat de u in slaap was gevallen en uw bril, ietwat verbogen, in uw gezicht gedrukt staat. Of de bril is op de grond gevallen, precies waar u uw voeten de volgende morgen neer gaat zetten. Goed begin van de dag!

9. Niet modieus

Brillen zijn er in oneindig veel kleuren en maten. Ze kunnen dienen als een verlengstuk van een outfit. Maar er zijn natuurlijk ook momenten dat u uit modieus oogpunt geen bril wilt dragen. Bijvoorbeeld tijdens uw bruiloft of een fotosessie.

8. Sporten

Sporten met een bril kan, maar het is erg onhandig bij sporten als zwemmen en balsporten. Er is kans op schade en slijtage, en de kijkhoek is kleiner dan zonder bril. Dit is een sportief nadeel. Bij veel sporten (zoals vechtsporten) is het zelfs onmogelijk om met een bril op te sporten.

7. Bril duur

Uw bril slijt in de loop der tijd, raakt beschadigd of uit de mode. U kunt er niet eindeloos mee doen. Uw sterkte kan veranderen waardoor u na verloop een andere bril moet. Al met al zijn dit op lange termijn flinke bedragen. Helemaal als u ook een zonnebril op sterkte wilt.

6. Op-en-af zetten

Bij het dragen voor een bril voor dichtbij kan het zijn dat u deze telkens af moet doen wanneer u even iets verder moet kijken. Dat is erg onhandig als u aan het multitasken bent met een beeldscherm of een boek.

5. Zonnebril op sterkte

Wanneer u rustig een boek in de tuin wilt lezen of met zonnig weer in de auto rijdt, merkt u al snel dat een zonnebril onmisbaar is. Een zonnebril op sterkte helpt, maar u moet deze dan ook weer meeslepen en tussen de twee brillen afwisselen wordt snel irritant.

4. Beslaan

Bij regen en kou kunnen brillen gemakkelijk beslaan, dit is eenvoudig te drogen. Wanneer dit in het verkeer gebeurt, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties. In de regen fietsen is al geen pretje, laat staat wanneer uw brillenglazen veranderen in een matglas en u geen hand voor uw ogen kan zien.

3. Bril vies

Schoonmaken van de bril is een terugkerend ritueel bij elke brildrager. Tel eens op hoeveel tijd en geld u op jaarbasis daar aan verspild. Dat is toch beter aan leuke zaken te besteden?

2. Bril kapot

Erop gaan zitten, een schattige speelse puppy die er mee aan de haal gaat, of de zwaartekracht die de bril ter aarde doet storten. Voor u het weet is uw bril kapot. Een kapotte bril staat zelfs op nummer 3 in de lijst van schademeldingen bij de verzekeraars. En meestal is de bril niet meer te repareren.

1. Bril kwijt

Met stip op #1; de verloren bril. Juist op de momenten dat u haast heeft is uw bril weer zoek. En het zoeken is dan extra lastig omdat u niet scherp kunt zien.

 

Net buiten de top 10, maar ook het vermelden waard:

Tegen elkaar aan stoten

Op een verjaardag iedereen feliciteren die zelf ook een bril draagt kan zo maar een gevaarlijke onderneming worden. Voor u het weet vliegen de vonken u om de oren, of loopt iemand (of zijn/haar bril) schade op.

Tunnelvisie

Waarbij u zonder bril uw ogen helemaal van links naar recht kunt bewegen, bent u met een bril gebonden aan een kleiner blikveld. En zult u uw hoofd vaker moeten draaien. Dit is vooral in het begin een kwestie van wennen, zoals met autorijden en sporten.

Kortom; U kunt uw leven flink verbeteren door uw ogen te laten laseren!

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top