skip to Main Content

Vergoeding zorgverzekeraars

Vergoeding zorgverzekeraars 2020

Behandelingen worden in principe niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Wie voor een vergoeding in aanmerking wil komen, heeft vrijwel altijd een aanvullende zorgverzekering nodig. Deze dekt dan een deel van kosten. De basisverzekering van elke zorgverzekeraar vergoedt 100 procent bij een aangetoonde medische noodzaak. Het komt echter zelden voor dat er een medische indicatie wordt afgegeven.

Belangrijke informatie: Eventuele vergoedingen door de zorgverzekeraar zijn de verantwoording van de zorgverzekeraar en NIET van het Nationaal Oogcentrum. Het Nationaal Oogcentrum geeft u een factuur die u zelf bij de zorgverzekeraar moet indienen. Bij vragen hierover moet u bij zorgverzekeraar zijn. Doe dit alstublieft voordat u bij ons de behandeling inplant. Dit voorkomt teleurstelling. Overigens zijn onze de tarieven al de laagste in Nederland, ook zonder dat u een kleine vergoeding van uw verzekeraar terugkrijgt.

Vergoeding VGZ

Zorgverzekeraar VGZ geeft uitsluitend een vergoeding als u een medische indicatie heeft. Uw oogarts kan u vertellen of dit voor u geldt. VGZ heeft in 2020 één aanvullend pakket. Het gaat om de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Best. Dit pakket vergoedt eenmalig €500,00 wanneer u een behandeling laat uitvoeren. Daarnaast heeft VGZ prijsafspraken gemaakt met een beperkt aantal ooglaserklinieken. De combinatie van een zorgverzekering van VGZ die een behandeling in een van deze oogklinieken vergoedt, maakt uw behandeling relatief voordelig.
➜ Kijk op de website van VGZ.

Vergoeding Menzis

Ook Menzis vergoedt uitsluitend bij aangetoonde medische noodzaak. Wat houdt dit in? Wanneer een arts vaststelt dat u andere hulpmiddelen als een bril of lenzen niet veilig kunt gebruiken, is er medische noodzaak. In dergelijke gevallen vergoedt Menzis voor 100 procent, wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een kliniek met een contract bij Menzis. Heeft de kliniek niet zo’n contract? Dan vergoedt Menzis slechts een deel van de kosten (circa 70%).
➜ Kijk op de website van Menzis.

Vergoeding IZA

Een ooglaservergoeding bij zorgverzekeraar IZA wordt in 2020 in principe niet verstrekt. Enkel bij een medische indicatie wordt een laserbehandeling vergoed vanuit de basisverzekering. IZA heeft aanvullende zorgverzekeringen genaamd IZA Extra Zorg 1 t/m 4. Vanaf IZA Extra Zorg 2 wordt een kleine vergoeding uitbetaald. Het gaat om €100,00 in IZA Extra Zorg 2 en loopt op tot €225,00 in het pakket IZA Extra Zorg 4. Deze bedragen gelden voor álle zichthulpmiddelen. Dat betekent als ook al kosten voor lenzen of een bril vergoed zijn, de vergoeding vanuit deze zorgverzekering minder wordt.
➜ Kijk op de website van IZA.

Vergoeding DSW

Een behandeling kan vanuit de basisverzekering vergoed worden indien onder andere het verschil tussen beide ogen meer dan vier dioptrieën bedraagt of wanneer de sterkte meer dan tien dioptrieën bedraagt en contactlenzen niet worden verdragen. Net als bij andere verzekeraars wordt door DSW alleen vergoed wanneer er sprake is van aangetoonde medische noodzaak. In dat geval worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering en betaalt u uitsluitend het eigen risico.
➜ Kijk op de website van DSW.

Vergoeding FBTO

FBTO vergoedt via geen enkel aanvullend pakket. Ook voor zorgverzekeraar FBTO geldt dat uitsluitend vanuit medische noodzaak vergoed wordt. Ook pakketten die wel andere zichthulpmiddelen als brillen en lenzen vergoeden, vergoeden niet de kosten van een ooglaserbehandeling.

Vergoeding ONVZ

Buiten de verplichte vergoeding wegens medische noodzaak, vergoedt ONVZ via enkele aanvullende zorgpakketten. Het gaat in 2020 om de aanvullende zorg van Optifit, Topfit en Superfit. Deze aanvullende zorgverzekeringen van ONVZ vergoeden respectievelijk €175,00, €350,00 en €500,00. Belangrijk om te weten is dat deze vergoeding voor twee aansluitende kalenderjaren geldt.

➜ Kijk op de website van ONZW.

Gerelateerde artikelen

Vergoeding ooglaseren

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden wel een deel van de kosten van ooglaseren.
Lees verder

Gespreide betaling

Misschien is het voor u prettiger om regelmatig een klein bedrag te betalen dan in één keer het volledige bedrag.
Lees verder
Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top