skip to Main Content
CLEAR behandeling (voorheen SMILE)

Vanaf

1475

,- per oog

CLEAR behandeling

Vanaf

1475

,- per oog

Afspraak maken

CLEAR behandeling (voorheen SMILE)

Door de voortdurende innovatie van ooglaseren worden steeds meer operaties uitgevoerd zonder mesjes en met veel kortere, veiligere herstelperioden.

CLEAR is een femtosecond ooglaserbehandeling die wordt gebruikt om bijziendheid en cilinderafwijkingen (astigmatisme) te corrigeren zonder een hoornvliesflap te creëren. CLEAR staat voor Cornea Lenticule Extraction for Advanced Refractive-Correction) Deze behandelmethode is de nieuwe ooglaser methode en speciaal geschikt voor een correctie van bijziendheid en cilinderafwijkingen.

Deze procedure lijkt erg op de SMILE procedure (Small Lenticule Extraction) die wordt uitgevoerd met een laag-energetische laser. CLEAR heeft echter een aantal voordelen t.o.v. SMILE.

De voordelen van de CLEAR methode t.o.v. SMILE

De CLEAR-procedure lijkt erg op de SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) die wordt gemaakt met de Femto LDV Z8 femtosecond laser. Bij de CLEAR methode werken we echter met de allernieuwste FEMTO Z8 laser, die gebruikt maakt van lage laserenergie en een hoge puls herhalingsfrequentie.

 • Dit resulteert in extreem hoge precisie en een zachte behandeling
 • Dat maakt een volledige en gladde resectie (verwijdering van het weefsel) mogelijk
 • Verder heeft de CLEAR methode meer mogelijkheden om de centrering en rotatie aan te passen dan SMILE
CLEAR wordt uitgevoerd met de Z8 Femtosecond laser van Ziemer, waardoor er meer mogelijkheden zijn om de centrering en rotatie tijdens de operatie aan te passen, in tegenstelling tot bij de SMILE methode.

Meer comfort voor de patiënt

In tegenstelling tot andere ooglaserchirurgie heeft CLEAR slechts één laser nodig. De procedure is kort, nauwelijks merkbaar en prettig voor jou als patiënt.

Procedure zonder flap

CLEAR is een zachte procedure waarvoor geen flap nodig is. De aantasting van de bovenste hoornvlies lagen is daardoor minimaal. Zenuwen worden minder aangetast, waardoor het optreden van droge ogen mogelijk wordt verminderd.

De nieuwste toepassing met slechts één laser

CLEAR wordt beschouwd als de lenticulemethode van de volgende generatie. Correctie is mogelijk met één enkele laser, de Ziemer FEMTO LDV Z8. Gemaakt in Zwitserland.

Kortom, CLEAR zorgt voor een beter resultaat en sneller herstel.

Bij het Nationaal Oogcentrum ben je verzekerd van de nieuwste behandelmethodes en de meest geavanceerde apparatuur verkrijgbaar.

Betalen in TERMIJNEN

Kun jij de ooglaserbehandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

Hoe werkt de CLEAR behandeling?

Net als bij LASIK of PRK gebruikt CLEAR de laser om je hoornvlies te vervormen, waardoor je zicht wordt gecorrigeerd. Om je zicht met een laser te verbeteren, moet de chirurg de correctie aanbrengen in het midden, of de stromale laag, van je hoornvlies. Bij PRK en LASIK wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd, of teruggelegd middels een flapje, zodat de laser toegang heeft tot het stroma en het opnieuw kan vormen.

Het maken van de lenticule

De femtosecondelaser scheidt een klein, lensvormig stukje weefsel (lenticule) in het hoornvlies (hoornvlies). De chirurg verwijdert dit lensje door een kleine opening in het hoornvlies. Het verwijderen van de lens verandert de kromming van het hoornvlies, wat de gezichtsscherpte verbetert.

Milde procedure, zelden droge ogen

De bovenste lagen van het hoornvlies blijven bijna onaangetast door de CLEAR-procedure, waardoor het optreden van droge ogen mogelijk minder vaak wordt waargenomen.

Het verwijderen van de lenticule

Een laser genereert twee dunne luchtbel-lagen. Daardoor ontstaat een schijfvormig stukje hoornvliesweefsel: de lenticule. Daarna maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies.

Extractie van de lens

De chirurg verwijdert de lenticule voorzichtig via de kleine opening met minimale belasting van het hoornvlies.

Correctie van de gezichtsscherpte

Het verwijderen van de lenticule verandert de vorm van het hoornvlies permanent, wat resulteert in beter zicht. 

CLEAR is bij uitstek geschikt voor:

 • Mensen die gevoelig zijn voor droge ogen
 • Mensen die geen kandidaat zijn voor LASIK
 • Mensen die op zoek zijn naar een sneller visueel herstel. De meeste patiënten hervatten hun normale routine al een paar dagen na de procedure.

Voordelen en hoogtepunten van CLEAR

 • Geen hoornvliesflap
 • Geen zorgen over het verschuiven van de flap
 • Minder risico op droge ogen na refractieve chirurgie
 • Minimale weefselschade
 • Minimale bijwerkingen
 • Minder ontstekingsreactie draagt bij aan een snel visueel herstel

Wat kun je verwachten? CLEAR bij het NOC

Als we CLEAR aanraden om jouw bijziendheid en/of astigmatisme aan te pakken, dan kan je een pijnloze procedure verwachten die in totaal minder dan 20 minuten duurt.

Waarom het Nationaal Oogcentrum voor CLEAR?

Wij zijn de eerste en vooralsnog de enige kliniek in Nederland die CLEAR behandeling uitvoert. Onze chirurgen staan bekend om hun refractieve expertise onder leiding van Dr Javier Martinez.

Over onze technologie en faciliteiten

Het Nationaal Oogcentrum biedt ervaren artsen, geavanceerde, bewezen technologie en nieuwe operatiekamers en apparatuur.

Een van onze geavanceerde technologieën is de Ziemer LDV Z8 laser. We hebben Ziemer gekozen vanwege de productkwaliteit en hun reputatie als innovators op het gebied van chirurgische lasertechnologie. 

De Z8 is hun nieuwste femtosecond laser. Dit energiezuinige concept is efficiënt en innovatief en biedt maximale precisie, een grotere behandel flexibiliteit en een sneller en comfortabeler herstel voor patiënten.

Ontdek of je een goede kandidaat bent voor de CLEAR behandeling

Maak een afspraak voor een Intake gesprek

 • Download de Laat Je OgenLaseren brochure

Veelgestelde vragen de CLEAR-ooglaser methode

Is CLEAR geschikt voor mij?

De CLEAR behandeling (voorheen de SMILE) is geschikt voor de correctie van bijziendheid met of zonder cilinder (astigmatisme). De anatomie van het oog is voor iedereen anders. Of CLEAR voor jou een geschikte methode is, kan pas worden vastgesteld na zorgvuldig onderzoek door een van onze oogartsen.

Hoe lang duurt de procedure?

De procedure duurt gemiddeld ongeveer 15 minuten; de eigenlijke lasercorrectie duurt slechts 35 tot 40 seconden.

Hoe snel kan ik mijn gebruikelijke bezigheden hervatten?

Genezingsprocessen zijn altijd individueel. In de meeste gevallen wordt binnen een dag of twee na de operatie een zeer goede gezichtsscherpte bereikt en deze stabiliseert zich binnen een week. Je kan meestal na enkele dagen weer autorijden, werken en sporten.

Is de CLEAR procedure veilig?

Wereldwijd staan er zo’n 1200 CLEAR-behandel installaties bij ooglaserklinieken. Wij zijn de eerste en de vooralsnog de enige in Nederland.

Er zijn meer dan 30.000 CLEAR-operaties uitgevoerd in 23 landen over de hele wereld. Voor de patiënt heeft de CLEAR procedure dezelfde voordelen als LASIK en andere laser ondersteunde lenticule-extractie (bijv. SMILE).

CLEAR heeft een EU-conformiteitsverklaring (CE-markering) die aangeeft dat de procedure voldoet aan de EU-voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De risico’s van CLEAR zijn net zo klein als bij andere refractieve chirurgische ingrepen.

Onze artsen bespreken deze graag persoonlijk met je.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top