skip to Main Content

Ooglaserbehandelingen

Ogen laseren kent verschillende behandelmethoden. Elk met hun eigen voorwaarden en criteria, voor- en nadelen, en ook kosten. Sommige methoden hebben een groter bereik in zichtafwijking, anderen zijn weer beter voor mensen met kwetsbare ogen. Welke methode voor jou het meest geschikt is, bepalen we na een uitgebreide intake en eyescan.

een lasek behandeling wordt ingezet bij een dun hoornvlies

Lasek

Lasek staat voor Laser Assisted Epithelial Keratomileusis. Deze behandeling is speciaal geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Femtolasik methode of een verhoogd risico lopen op oogletsel. Lasek zelf is een variant op de PRK methode, één van de eerste lasermethoden die werd toegepast.

Meer over Lasek
TransPRK ooglaser behandeling

TransPRK (No Touch)

Trans PRK is een variant op de PRK Lasek behandeling. Bij beide behandelingen wordt het bovenste laagje van het hoornvlies verwijderd. Het grote verschil is dat bij de TransPRK er geen instrument bij aan te pas komt. Vandaar dat de TransPRK behandeling de meest comfortabele methode is.

Meer over TransPRK
een ooglaser behandeling met de intralasik behandeling

IntraLASE / Femtosecond

IntraLASIK wordt ook wel Intralase, Femtosecond LASIK of LASIK genoemd. Een pijnloze, zeer veilige en snelle behandeling. Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de IntraLASIK ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook al jarenlang in onze kliniek.

Meer over IntraLASE

CLEAR

Met CLEAR wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: op één laser, met één behandelplan en één laserproces. Deze procedure lijkt erg op de SMILE procedure (Small Lenticule Extraction) die wordt uitgevoerd met een laag-energetische laser. CLEAR heeft echter een aantal voordelen t.o.v. SMILE.

Meer over SMILE®
Een lensverangende operatie

Lensimplantaten

Je natuurlijke ooglens wordt vervangen door een kunstlens, een soort permanente contactlens. Deze kunstlens corrigeert alle soorten afwijkingen, zelfs een leesbrilcorrectie. Een zeer snelle, veilige methode die al miljoenen keren wereldwijd en ook door onze oogartsen succesvol is uitgevoerd.

Meer over lensimplantaten

Wavefront

Ben je gevoelig voor schitteringen en licht? Dan raden we bij de Intralase en TransPRK behandelingen de ‘Wavefront” nabehandeling aan. Hiermee wordt je zicht in het donker verbeterd en zijn contrasten beter zichtbaar. Je zult merken dat je na de Wavefront behandeling weer tot in detail ziet en contrasten veel beter waarneemt.

Meer over Wavefront

Monovisie

Ook wel leesbrilcorrectie genoemd. Na een monovisie behandeling kan je met één oog goed veraf kijken en met het andere oog goed van dichtbij. Je ogen werken dus samen: het ene oog spant zich meer in dan de andere, afhankelijk van of je van dichtbij of in de verte wilt kijken.

Meer over monovisie

Betalen in TERMIJNEN

Kan je de lensimplantatie niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Wat zijn de voor- en nadelen van ooglaseren?

Elke ooglaser behandelmethode heeft zijn eigen criteria en werkwijze. Deze benoemen we op de pagina’s van de betreffende behandeling (zie hierboven) De belangrijkste overeenkomst is dat je zicht voortaan weer goed is. Dit resultaat wordt in een ooglaser kliniek vrijwel altijd na één behandeling bereikt.

Sommige behandelingen kennen een langere herstelperiode dan andere. Gedurende de herstelperiode kan je enkele klachten ervaren, maar in de meeste gevallen valt dat erg mee. Soms duurt het maar een paar dagen voordat jouw zicht daadwerkelijk op het gewenste niveau is. En bij geen enkele behandeling duurt het herstel langer dan enkele weken.

Wat kost het ogen laseren?

Ook de kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost ooglaseren” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van ooglaseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Hoe dan ook hanteren wij de laagste tarieven in Nederland. Je kan hier kosten ooglaseren vergelijken met die van andere klinieken.

Sommige zorgverzekeraars betalen voor ooglaseren een vergoeding. Dat betekent meestal dat je een deel van de kosten vergoed krijgt door je zorgverzekeraar. Hier vind je meer informatie over de vergoeding van ooglaseren door je zorgverzekeraar.

Wat zijn de risico’s van ooglaseren?

Elke ooglaserbehandeling is een medische ingreep die door een gespecialiseerde chirurg wordt uitgevoerd. Ooglaserbehandelingen zijn dan ook erkende ingrepen met een klein risico. Dat betekent dat er dus wel risico’s aan ooglaseren verbonden zijn. Voor de meeste behandelingen zijn de risico’s vergelijkbaar. Meestal gaat het om kleine ongemakken die in het ergste geval een tweede behandeling vereisen. De kans op ernstige complicaties is verwaarloosbaar klein.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top