skip to Main Content
Trans PRK behandeling

Vanaf

998

,- per oog

Trans PRK behandeling

Vanaf

998

,- per oog

Afspraak maken

Trans PRK ‘No Touch’ behandeling

TransPRK (Transepitheliale Photorefractieve Keratectomie) is een geavanceerde éénstaps incisie-vrije ooglaserbehandeling. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van koel ultraviolet licht en hoge energiepulsen. Het is de enige ooglaserbehandeling waarbij het oog geen contact maakt met een chirurgisch instrument. Daarom wordt het ook wel ‘No Touch’ PRK genoemd. De behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan wordt vastgesteld of jij daadwerkelijk voor deze behandeling in aanmerking komt.

De Trans PRK laserbehandeling

Reken erop dat een TransPRK behandeling alles bij elkaar zo’n 2 tot 3 uur duurt. Voordat je de operatiekamer binnengaat, krijg je verdovende oogdruppels en een mild kalmerend middel (hier komen geen naalden of injecties bij kijken). Eenmaal in de operatiekamer zal de oogarts met behulp van een laser eerst de beschermende laag van het hoornvlies verwijderen (die elke week op natuurlijke wijze regenereert). Vervolgens past hij de computergestuurde excimeerlaser toe die het hoornvliesoppervlak verandert. Daarna wordt een bandagelens aangebracht die na 3 tot 4 dagen kan worden verwijderd.

Laseren zonder aanraking

Onze SCHWIND AMARIS maakt behandelen mogelijk zonder het oog aan te raken. De gehele behandeling wordt uitgevoerd aan het oppervlakte van het oog, zonder dat het oog daadwerkelijk wordt aangeraakt. Deze TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) methode is een geavanceerde vorm van andere bekende methodes, zoals PRK, Epi-LASIK en LASEK. Bij deze “nieuwe” methode verwijdert de laser het epitheel, dat na behandeling weer aangroeit.

Werkwijze – in 30 seconden klaar

TransPRK gaat zonder snijden en de gehele behandeling bestaat feitelijk uit slechts één handeling. Stel je het volgende voor: je ligt op de behandelstoel en kijkt 30 seconden lang naar een punt. Want de gehele behandeling duurt slechts 30 seconden. Na deze 30 seconden kan je vrijwel direct naar huis. Dat je naar een punt kijkt, wil niet zeggen dat je je oog niet mag bewegen. Onze geavanceerde apparatuur corrigeert automatisch voor bewegingen van het oog. Je hoeft dus niet bang te zijn dat bewegen het resultaat vermindert.

Voordelen van de Trans PRK methode

  • In 1 behandeling klaar
    Bij deze behandeling worden jouw ogen niet aangeraakt en is er maar een handeling nodig. Binnen 20 seconden zijn je ogen gelaserd en kan je direct na de eerste controle naar huis.
  • Geschikt voor vele afwijkingen en dun hoornvlies
    Deze behandeling is in het bijzonder geschikt voor mensen met een dun hoornvlies en kan zowel plus als min afwijkingen corrigeren. Met een eyescan en uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek stellen we vast of jouw ogen geschikt zijn voor de behandelmethode.
  • Pijnloze behandeling
    Tijdens de zeer korte behandeling ben je bij kennis en heb je geen pijn. Na de behandeling kan je, gedurende enkele dagen, last hebben van geprikkelde of tranende ogen. Het oog kan dan pijnlijk aanvoelen. Soms bemoeilijkt dit het openen van de ogen. Mocht jij deze bijwerkingen ervaren, is het beter om thuis te blijven. Deze bijwerkingen zijn normaal en verdwijnen vanzelf na enkele dagen.
  • Korte hersteltijd

Betalen in TERMIJNEN

Kan jij de Trans PRK behandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

Veelgestelde vragen over Trans PRK

Wat kost Trans PRK?

Kijk op de tarievenpagina voor de actuele prijzen van een TransPRK ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum.

Een ooglaserbehandeling wordt door enkele zorgverzekeraars deels vergoed bij medische indicatie. Meer weten over het declareren van de kosten van ooglaseren bij jouw zorgverzekeraar? Hier lees je er meer over.

Zijn mijn ogen geschikt voor Trans PRK?

TransPRK is vaak een goede oplossing voor mensen met bepaalde hoornvliesproblemen, zoals dun hoornvlies. Het biedt visuele resultaten die sterk lijken op LASEK en SMILE. Jouw oogarts van het Nationaal oogcentrum zal bepalen welke ooglaserbehandeling geschikt is voor jouw individuele behoeften op basis van je oogonderzoek.

Wat is Trans PRK?

TransPRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) is een geavanceerde eenstaps laseroppervlaktebehandeling die voorkomt dat het oog in contact komt met een chirurgisch instrument. TransPRK verschilt ook van LASEK doordat er geen hoornvlies flap nodig is.

Welke aandoeningen behandelt Trans PRK?

Net als bij LASEK is TransPRK een procedure om mensen met bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te helpen. Maar elke patiënt is anders en jouw oogarts van het Nationaal Oogcentrum zal de beste procedure voor jouw behoeften selecteren.

Is Trans PRK veilig?

Een Trans PRK behandeling is een van de veiligste ooglaserbehandelingen die er zijn. Typische risico’s van ooglaseren zijn bij deze behandeling klein of zelfs helemaal afwezig. Toch kunnen er ook bij deze behandeling complicaties optreden. Het gaat dan vrijwel altijd om kleine ongemakken, direct na de behandeling. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig om de gewenste correctie te bereiken.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top