skip to Main Content

Waar moet je op letten bij het kiezen van een oogkliniek?

het kiezen van een oogkliniek
Voordat je jouw ogen kunt laten laseren zul je eerst een aantal voorbereidende stappen moeten doorlopen. Deze stappen zijn nodig om bekend te worden met de mogelijkheden en risico’s van een laserbehandeling. Ook moet de behandelend oogarts informatie over jouw ogen verkrijgen om de juiste methode te kunnen bepalen.

Stap 1: Oogkliniek kiezen

Je allereerste stap is natuurlijk het uitzoeken van een betrouwbare kliniek. Bij de keuze van een kliniek moet je vooral letten op de kwaliteit. Uiteraard zijn de kosten van de behandeling ook van belang.

Van de klinieken die de behandeling in Nederland uitvoeren is de kwaliteit over het algemeen goed. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in 2009 onderzoek gedaan waaruit gebleken is dat van de 46 klinieken er slechts 3 onder de maat presteerden.

De kwaliteit van de oogartsen en klinieken wordt gecontroleerd door het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) en door Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Een lijst met NOG-gecertificeerde oogartsen kun je hier downloaden. Deze lijst is een goed uitgangspunt om een kliniek voor jouw behandeling uit te zoeken.

Stap 2: Vooronderzoek

Nadat je contact hebt opgenomen met de kliniek van jouw keuze zul je worden uitgenodigd voor een vooronderzoek. Tijdens dit vooronderzoek worden er nauwkurige oogmetingen gedaan en zul je vaak ook kennis maken met jouw behandelend oogarts.

Aan de hand van de oogmetingen zal ondermeer met je besproken worden wat de behandelingsmogelijkheden zijn, hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de risico’s zijn en hoe je je thuis moet voorbereiden op de behandeling.

Zie ook: Zijn mijn ogen geschikt voor een laserbehandeling

 

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top