skip to Main Content

Nazorg ooglaseren

Wij vinden de nazorg minstens zo belangrijk als het vooronderzoek en de behandeling. Daarom hanteren wij standaard maar liefst 7 nacontroles. Onze nazorg begint meteen zodra jouw ooglaser behandeling is afgerond. Dan vindt namelijk de eerste controle plaats. En in het jaar na de behandeling volgen nog eens zes controles.

Zo zorgen we niet alleen voor een goed resultaat meteen na een behandeling. Maar ben je ook verzekerd van een goede nazorg. Daarnaast kan je ons altijd bellen als je nog vragen hebt. Of een afspraak maken voor een extra consult of controle als je daar behoefte aan hebt. Goede zorg stopt bij ons niet na de behandeling. Net zoals onze levenslange garantie op scherp zicht.

Herstel na een behandeling

Het precieze herstel na een ooglaserbehandeling verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben langer nodig voor een goed herstel dan anderen. Waarbij geldt dat jongeren vaak sneller herstellen dan ouderen. Het herstel verschilt ook per behandeling. Bij een IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling hebben veel mensen na een paar uur al geen last meer. Van een Lasek-behandeling moeten mensen soms een of een paar dagen herstellen.

Nacontroles

Hierboven lees je dat er diverse nacontroles plaatsvinden na een ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum. De eerste direct na de behandeling. De overige nazorg na een behandeling vindt ongeveer volgens het volgende schema plaats:

TransPRK / Lasek / EPI Lasik:

  • 1 week na de behandeling
  • Na 1 maand
  • 3-6 maanden later
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

(Femto)LASIK / Clear Vision:

  • 1 dag na de behandeling
  • 1 week na de behandeling
  • Na 1 maand
  • 3-6 maanden later
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Heb je tussentijds klachten, vragen of denk je dat een extra controle nodig is? Neem dan gerust contact op met ons. Wij plannen graag een extra controle in.

Medicatie

Na een ooglaserbehandeling ontvang je medicatie. Meestal in de vorm van oogdruppels. Het is van groot belang dat je deze, zoals voorgeschreven door de oogarts, gebruikt. Uitleg over het gebruik van medicatie na ogen laseren krijg je persoonlijk van een oogarts en ook schriftelijk, bij de medicijnen. Voorafgaand aan jouw behandeling bestellen wij de medicatie bij de apotheek. Deze hoef je dan alleen nog op te halen.

Wat niet te doen na ogen laseren?

Bepaalde activiteiten kun je, kort na een ooglaserbehandeling, beter niet doen. Het gaat dan in ieder geval om zwemmen of een saunabezoek. Ook sporten wordt, gedurende een week na ogen laseren, afgeraden.

Meer weten over nazorg na ooglaserbehandelingen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Wellicht vind je antwoorden bij veel gestelde vragen. Voor zover je daar niet het antwoord vindt dat je zoekt, mag je altijd contact opnemen met onze oogkliniek. Bel ons, mail ons, of vul ons contactformulier in.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top