skip to Main Content
Intralase behandeling

Vanaf

1048

,- per oog

Intralase behandeling

Vanaf

1048

,- per oog

Afspraak maken

Intralase ooglaser behandeling

Heb je gehoord over Intralase? Het wordt ook wel Intralasik, Femtosecond of Femtolasik genoemd. Vraag je je af of deze laserbehandeling geschikt is voor jou? Hier lees je er alles over. Ook kan je via deze pagina aanvullende informatie aanvragen of een intake plannen.

De methode IntraLasik Femtosecond is een 100% mesvrije ooglaserbehandeling. Zowel het maken van een flapje in het hoornvlies als het verwijderen van het benodigde hoornvliesweefsel gebeurt door een computergestuurde laser. Hierdoor gaat de behandeling niet alleen heel snel, maar ook heel nauwkeurig. Je weet vooraf reeds welk resultaat je per oog kunt verwachten.

Over de Intralase (Intralasik) laserbehandeling

Intralase is een doorontwikkeling van de Lasik laserbehandeling. Tijdens de Intralase Femtosecond behandeling maakt de chirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje hoornvlies. Dit flapje wordt omgeslagen, maar blijft aan één zijde vastzitten aan het hoornvlies. Op de plaats waar het flapje eerst zat, corrigeert een laser het zicht. Bij Intralase Femtosecond haalt deze laser een minuscule hoeveelheid weefsel weg onder het flapje. Hierdoor zie je na de behandeling weer scherp.

Deze Intralasik behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. In principe kom je in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Voordelen van de Intralase methode

Het ooglaseren met de IntraLase Femtosecond methode wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

 • Zeer snelle hersteltijd
  Bijna direct of tot maximaal 6 uur na de Femtolasik behandeling heb je al meer dan 50% zicht en de volgende ochtend kan je 100% scherp zien. In de meeste gevallen kan je de volgende dag alweer gelijk aan het werk of naar school.
 • Bewezen methode
  Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de Intralase ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook jarenlang in onze kliniek.
 • Pijnloze behandeling
  Deze behandeling verloopt geheel pijnloos. Je wordt plaatselijk in je ogen verdoofd en bent volledig bij bewustzijn tijdens de ingreep. Afgezien van wat druk op de ogen, voel je niets. Na de behandeling tranen je ogen misschien lichtelijk of jeuken ze een beetje. Meestal gaat dit binnen 4 tot 6 uur over.
 • Geschikt voor bijna alle afwijkingen
  Deze behandeling is geschikt voor een brede doelgroep. Bijziendheid, verziendheid en bijvoorbeeld cilinderafwijkingen kunnen we met de Intralase corrigeren. In principe kom je in aanmerking met scherptes tussen -10 en +4 en/of een cilinder van maximaal 6.

Betalen in TERMIJNEN

Kan je de ooglaserhandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

Veelgestelde vragen over Intralase Femtosecond

Wat is Intralase?

De IntraLase-methode is een 100% mesvrije techniek die wordt gebruikt om de eerste stap in de LASIK-procedure uit te voeren: het creëren van het hoornvlies flapje. De creatie van het hoornvlies flapje bereidt het oog voor op de tweede stap van de LASIK-procedure, waarbij een excimeerlaser wordt gebruikt op het binnenste hoornvlies om het gezichtsvermogen te corrigeren.

Doet Intralase pijn?

Voorafgaand aan het maken van de flap krijg je verdovende oogdruppels toegediend. Daarna past de oogarts een speciale ring en een instrument toe dat jouw hoornvlies vlak maakt als voorbereiding op de IntraLase-methode. Dit proces is niet pijnlijk – patiënten melden dat ze slechts een lichte druk voelen.

Is Intralase veilig?

Intralase is een van de veiligste laserbehandelingen die er zijn. Complicaties tijdens of na de behandeling zijn zeldzaam. Er kan soms sprake zijn van irritaties aan de ogen die langer aanhouden dan enkele uren. Ook neemt het herstel van het zicht in zeldzame gevallen meer tijd in beslag.

Wat kost Intralase?

Kijk op onze tarievenpagina ooglaseren voor de actuele prijzen van een Intralase ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum.

Bij het opstellen van een behandelplan, na een eyescan, kan een exacte prijs bepaald worden. De uiteindelijke kosten van ooglaseren worden ook beïnvloed door eventuele vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Weten of jouw zorgverzekeraar aan ooglaser vergoedingen doet? Hier vind je meer informatie daarover.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top