skip to Main Content

Relex SMILE®

Het Nationaal Oogcentrum biedt de Relex SMILE behandeling niet aan. In plaats daarvan bieden wij de nieuwere en vrijwel gelijke behandeling CLEAR aan. CLEAR wordt uitgevoerd met de Z8 Femtosecond laser van Ziemer, waardoor er meer mogelijkheden zijn om de centrering en rotatie tijdens de operatie aan te passen, in tegenstelling tot bij de SMILE methode.

SMILE® is een geavanceerde ooglaserbehandeling voor patiënten met bijziendheid en astigmatisme (cilinderafwijking), een revolutionaire procedure die de manier van ooglaseren heeft verandert. SMILE® staat voor Small Incision Lenticule Extraction, het is een minimaal invasieve en probleemloze procedure.

Wat is SMILE®?

SMILE® staat voor Small Incision Lenticule Extraction. De Relex® SMILE methode is op dit moment de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld. De methode is veilig, nauwkeurig en geeft minder kans op complicaties dan andere laserbehandelmethoden.  SMILE® is een minimaal invasieve en zachte chirurgische ingreep die geen flap vereist. Hierdoor blijft de buitenste hoornvlieslaag van het oog grotendeels intact. Herstel met SMILE® is ook snel, met minder kans op complicaties na de behandeling zoals infecties, droge ogen of epitheliale ingroei.

Over de SMILE® laserbehandeling

Met de SMILE® methode wordt de volledige correctie uitgevoerd als een enkele stap zonder het creëren van een flap: één laser, één behandelplan en één laserproces.

Traditionele LASIK-procedures omvatten het gebruik van een femtosecond laser om een ​​flap te maken die wordt teruggevouwen en vervolgens wordt er een excimerlaser gebruikt om het hoornvliesweefsel te verwijderen.

Met behulp van een krachtige femtosecond laser creëert SMILE® een lensje (weefselschijf) in het hoornvlies dat wordt verwijderd door een kleine incisie van 2 mm. Het oppervlak van het hoornvlies is bijna onaangeroerd en er is minder verstoring van de hoornvlieszenuwen, wat betekent dat minder veranderingen van langdurige droogheid van de ogen optreden.

Veiligheid van ReLex Smile

Een complicatie kan zijn dat het verwijderen van het stukje lens lastig blijkt. Ook kunnen stukjes van die lens achterblijven in het oog. Daarnaast kan het bij elke laserbehandeling voorkomen dat er reststerkte overblijft. De ReLex Smile techniek kan echter maar een keer worden toegepast. Dat betekent dat bij een vervolgbehandeling een andere techniek wordt gebruikt. Is een Smile laserbehandeling dan niet veilig? Uiteraard wel!

Wat kost een SMILE® ooglaserbehandeling?

Op dit moment bieden wij deze behandeling nog niet aan. Verwacht wordt dat later in 2021 de speciale VisuMax laser zal zijn aangeschaft. Uiteraard hebben onze oogartsen elders al ruime ervaring met deze nieuwe behandeling opgedaan.

Betalen in TERMIJNEN

Kan je de ooglaserbehandeling niet direct in één keer betalen? Dat hoeft geen probleem te zijn.

De voordelen van SMILE®

SMILE® combineert de voordelen van PRK en LASIK om patiënten voor het eerst een minimaal invasieve en flaploze ooglaserbehandeling te kunnen bieden.

  • Er wordt geen flap gemaakt in de SMILE®-procedure waardoor er geen risico is op het verschuiven ervan.
  • Met SMILE® blijft het grootste deel van de bovenste hoornvlieslagen intact.
  • SMILE® vermindert ook de kans op complicaties. Omdat er slechts een kleine incisie nodig is in plaats van een flap zijn er minder doorgesneden zenuwen. Dit vermindert de kans op droge ogen.
ReLex SMILE in 48 seconden

Bekijk de korte video

De behandelstappen

Stap 1
In één stap creëert de femtoseconde laser een dunne lens en een kleine toegang van minder dan 4 mm in het intacte hoornvlies.

Stap 2
De oogarts verwijdert de lens via de kleine toegang. Er is minimale verstoring van de biomechanica van het hoornvlies. Er hoeft geen flapje te worden gesneden.

Stap 3
De minimaal invasieve verwijdering van de lens verandert de vorm van het hoornvlies, het corrigeren van de brekingsfout van het oog.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top