skip to Main Content

Veelgestelde vragen kosten

Wat kost ooglaseren?

De kosten verschillen per behandelmethode en per ooglaserkliniek. De vraag “wat kost oog laseren ” heeft dan ook niet één duidelijk antwoord. De kosten van oog laseren verschillen van ongeveer 1000 tot iets meer dan 2000 euro per oog. Op de pagina Kosten oog laseren vergelijken kunt u alle tarieven van de verschillende klinieken en behandelingen eenvoudig vergelijken. Daar ziet u ook dat wij de laagste tarieven in Nederland hanteren.

Meer info

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Bij Clinic Select hanteren we een All-in Tarief. Daar zit alles in voor een complete behandeling inclusief nazorg en eventuele extra opties waar u bij andere klinieken extra voor betaalt. Wat houdt dat in; een technisch en medisch vooronderzoek, een persoonlijk behandelplan, de ooglaser behandeling, 7 nacontroles in het 1e jaar, levenslange zichtgarantie, evt. extra opties zoals Wavefront, 24 uurs bereikbaarheidsdienst.

Alleen evt. extra medicatie en oogdruppels zijn voor uw eigen rekening.

Meer info

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Een ooglaserbehandeling zit niet in het basispakket. Maar er zijn veel verzekeraars die een behandeling wel (deels vergoeden). Op pagina Vergoeding oog laseren vind u alle informatie over de verzekeraars die wel een vergoeding hebben voor een ooglaserbehandeling in een aanvullende verzekeringen.

Meer info

Kan ik mijn ooglaserbehandeling betalen in termijnen?

Ja, u kunt een ooglaserbehandeling bij Clinic Select betalen in termijnen.

Dat kan al vanaf € 50,- per maand. Om in aanmerking te komen voor een betaling in termijnen moet u aan een aantal criteria voldoen. Om te kijken of dat het geval is kunnen we u in contact brengen met een vaste partner die de lening voor de ooglaserbehandeling verschaft.

Meer info

Waarom is ooglaseren zo duur?

Er zijn verschillende redenen waarom oog laseren relatief duur is. Ten eerste zijn de aanschaf- en onderhoudskosten van de geavanceerde laser apparatuur erg hoog. Daarbij is er een heel team van medisch geschoold personeel betrokken bij uw behandeling. En tot slot zijn er de hoge kosten van een operatiekamer.

Al deze kosten bij elkaar zorgen er voor dat de behandeling uiteindelijk een behoorlijke investering is.

Wat kost ooglaseren in Turkije?

Sommige mensen overwegen hun ogen te laten laseren in Turkije. Omdat dat goedkoper zou zijn. Maar als je de kosten voor een ticket en verblijf erbij optelt ben je vaak duurder uit. Bovendien is de nacontrole ingewikkeld te doen.

Daarbij heeft u in Turkije minder garanties over de kwaliteit van de behandeling. Het is natuurlijk niet gezegd dat de behandeling in Turkije slecht is, maar u heeft niet de bescherming van de Nederlandse wet achter de hand.

Meer info

Wat kost ooglaseren in België?

Ogen laten laseren in België is gemiddeld enkelen honderden euro’s duurder dan in Nederland. Veel klinieken zijn ook niet transparant en hebben de kosten niet op hun website vermeld. Om die reden laten veel Belgen hun ogen laseren in Nederland.

Kan ik een ooglaserbehandeling fiscaal aftrekken?

Nee, het is niet mogelijk om een ooglaserbehandeling op te voeren als aftrekpost voor bijzondere uitgaven. Afhankelijk van uw verzekeringspakket kunt u wel een deel terug krijgen via uw zorgverzekeraar. Hier leest u meer over vergoedingen voor ogen laseren door verzekeraars en werkgevers.

Meer info

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top