skip to Main Content

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling?

Is er sprake van een leeftijdsgrens voor ooglaseren bij Clinic Select

Ben jij het zat om een ​​bril te dragen en veel te veel geld uit te geven aan nieuwe monturen? Of draag je contactlenzen, maar levert je dat ondertussen meer gedoe dan gemak op? Wanneer je de totale kosten voor je bril of lenzen al eens goed hebt berekend, ben je vast op zoek naar een alternatieve oplossing. Een laserbehandeling kan het antwoord zijn.

Bij het Nationaal Oogcentrum gebruiken we de nieuwste technieken om talloze oogproblemen te corrigeren, waaronder een cilinderafwijking (astigmatisme), verziendheid en bijziendheid. Dit betekent dat je je leven kunt leven zonder voortdurend een bril of contactlenzen te dragen. Een van de vragen die wij veel horen, is of er een leeftijdlimiet is voor een behandeling- dus hoe jong is te jong voor een behandeling en hoe oud is te oud?

Ben ik te jong voor een behandeling?

Bij het Nationaal Oogcentrum bieden we liever geen behandelingen aan voor iemand jonger dan 21 jaar. Dit komt omdat je ogen blijven veranderen in de kindertijd en tienerjaren, en het meestal tot ongeveer 21 jaar duurt voordat je zicht is gestabiliseerd. Een operatie ondergaan als je te jong bent, kan schadelijk zijn voor je ogen en kan leiden tot complicaties op latere leeftijd.

Ook bestaat de kans dat tot nu toe onbekende medische problemen later kunnen optreden wanneer je zicht eenmaal is gestabiliseerd. Als de operatie daarvoor plaats vindt, kunnen dergelijke problemen over het hoofd worden gezien of is er kans dat zich later oogproblemen voordoen.

Het is zeker mogelijk om een ​​ooglaserbehandeling uit te voeren als je jonger bent dan 21 jaar, maar dan zou je zicht gedurende twee jaar moeten zijn gestabiliseerd. Dat wil zeggen dat er twee jaar lang geen veranderingen mogen zijn geweest in je zichtafwijking.

Wanneer ben je te oud?

Er is geen maximale leeftijdsgrens voor een behandeling. Naarmate je ouder wordt, wordt je geschiktheid niet bepaald door je leeftijd, maar of je ogen gezond zijn of niet. Jouw algehele gezondheid zegt dus veel meer over geschiktheid dan het bestaan van een duidelijke leeftijdsgrens.
Als er aanwijzingen zijn van een degeneratieve aandoening zoals keratoconus dat je hoornvlies aantast en ertoe leidt dat deze dunner wordt en conisch gevormd wordt, ben je mogelijk niet geschikt voor operaties.

Ook als je een medische aandoening hebt zoals diabetes, lupus of reumatoïde artritis, moet je hiermee rekening houden. Alle aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden, kunnen betekenen dat er complicaties zijn wanneer je na de operatie in de genezingsfase komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen behandeling kunt krijgen. We bepalen dat op basis van individuele omstandigheden die bij elke patiënt afzonderlijk worden meegenomen.

Een oudere patiënt zullen we grondig controleren op tekenen van staar. Bij staar kan een lensvervanging geschikter zijn. Toch ondergaan veel mensen die ouder zijn dan 50 een succesvolle behandeling. Om deze reden is een grondig vooronderzoek dé manier om te bepalen of je geschikt bent.

Boek een gratis consult

Als je denkt dat je te jong of te oud bent voor een behandeling of als je een medische aandoening hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Elk individu is anders en jouw geschiktheid voor behandeling is afhankelijk van de algemene gezondheid van je ogen. Zelfs wanneer wij aangeven dat een behandeling op dit moment niet de beste optie voor je is, kan je altijd terugkomen voor een nieuw onderzoek wanneer je omstandigheden veranderen.

Wil je zeker weten of je geschikt bent? Boek dan een gratis, vrijblijvend vooronderzoek. Onze oogartsen bekijken je situatie in meer detail en bepalen samen met jou of een behandeling mogelijk is en welke behandelmethoden een optie zijn.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top