skip to Main Content

Hoe snel na de laserbehandeling kan ik…?

Als je overweegt een laserbehandeling te ondergaan, is het logisch dat je veel vragen hebt over wat je kunt verwachten. Een ding dat de meeste mensen willen weten voordat ze doorgaan met de procedure, is hoeveel invloed het heeft op hun dagelijks leven na de behandeling. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je vrij moet nemen, of je na de procedure kunt auto rijden en hoe snel je terug kunt gaan naar je gebruikelijke routine. Als een van deze gedachten je bekend voorkomt, lees dan verder om  hier meer over te weten te komen.

Douchen

Je kan prima douchen of in bad de dag nadat je een ooglaserbehandeling hebt ondergaan. Je moet er echter wel voor zorgen dat je minstens een week lang geen zeep of water in je ogen krijgt.

Weer aan het werk

De overgrote meerderheid van de patiënten hoeft slechts twee dagen vrij te nemen na een behandeling. Houd er echter rekening mee dat je maximaal een week vrijaf kan nemen. Ieder persoon is anders en het hangt af van wat voor soort oogbehandeling je hebt gehad en van je eigen herstelproces. De oogarts zal dit zorgvuldig met je bespreken tijdens het gratis vooronderzoek en tijdens de eerste nacontrole.

Auto rijden

Zodra je de behandeling hebt ondergaan, kun je jezelf zeker niet naar huis rijden. Je moet ervoor zorgen dat je vervoer van tevoren hebt geregeld. Mogelijk moet u ook de volgende dag terugkomen naar de kliniek voor uw nacontrole. Nogmaals, je moet ook op deze dag een lift regelen die je naar de kliniek kan brengen en weer kan ophalen. Zodra je deze controle hebt gehad, zal de oogchirurg je adviseren of je kunt rijden. De meeste mensen kunnen na twee dagen weer achter het stuur kruipen.

Make-up dragen

Het is raadzaam om gedurende een week na de behandeling geen oogmake-up te dragen. Je kunt echter andere gezichtsmake-up dragen, zoals lipgloss en bronzer, een dag of twee na de behandeling. Als je een perse een foundation wilt gebruiken, wees dan extreem voorzichtig in het gebied rond de ogen.

Trainen en sporten

Als je graag wilt sporten, kan je na ongeveer drie dagen al oefeningen doen die geen effect hebben op je ogen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een hometrainer. Na een week kun je alweer naar yoga, pilates, aerobics en zelfs hardlopen. Als je aan gewichtheffen doet, moet je zeker twee weken wachten voordat je dit weer oppakt. We raden het af ​​om ten minste een maand na de behandeling te zwemmen of gebruik te maken van een sauna. Na zes weken kan je alweer genieten van squash-, tennis-, ski-, snowboard-, voetbal- en non-contact vechtsporten. Als je een LASEK-behandeling hebt gehad, kun je na zes weken ook weer deelnemen aan contact vechtsport en rugby. Tot slot, diepzeeduiken is af te raden tot ten minste drie maanden na de behandeling.

Je smartphone gebruiken

Het is geen goed idee om je smartphone, tablet of computer overdreven te gebruiken als je eenmaal een laserbehandeling hebt gehad. Nogmaals, dit is afhankelijk van je eigen herstelpercentage, maar patiënten wordt geadviseerd om het een goede 24 tot 48 uur te geven voordat ze dergelijke gadgets gebruiken. Een week zonder overmatig gebruik zou ideaal zijn. Als je de computer toch moet gebruiken, vergeet dan niet de druppels te gebruiken die de oogarts je zal voorschrijven en zorg ervoor dat je ook regelmatig knippert.

Op vakantie gaan

We raden aan om ongeveer 10 dagen na de operatie te wachten voordat je een reis maakt. Dit omdat je ogen tijd nodig zullen hebben om te genezen en het het beste is om dicht bij huis te blijven als je je zorgen maakt of extra behandeling nodig hebt. Dit is vooral belangrijk als je eraan denkt om met het vliegtuig te reizen, zelfs als het een korte vlucht is, omdat de atmosfeer in een vliegtuig extreem droog is.

Als je de bovengenoemde richtlijnen volgt, kun je ervoor zorgen dat je herstel na het laseren zo soepel en zonder complicaties verloopt. Onthoud dat elke patiënt anders is, dus het is van cruciaal belang om naar het advies van uw oogarts te luisteren en hem eventuele vragen te stellen.

Als je nog vragen hebt over ogenlaseren, helpen we je graag. Boek een vrijblijvend consult om erachter te komen of jij geschikt bent voor laseren.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top