skip to Main Content

Oogbehandelingen & Ooglidcorrectie

Behandelingen tegen oogproblemen

Er bestaat een breed scala aan oogbehandelingen. Variërend van behandelingen tegen ernstige oogziekten en aandoeningen, tot kleinere cosmetische ingrepen. Hier leest u meer over enkele van de meest voorkomende oogbehandelingen. Oogbehandelingen die relevant zijn voor veel mensen, omdat ze een klacht verhelpen waar veel mensen last van hebben. Heeft u last van zware oogleden of slecht zicht? Dan zijn de volgende oogbehandelingen wellicht interessant voor u.

Ooglidcorrectie

Er bestaan twee soorten ooglidcorrecties: een correctie van het onderste ooglid en een correctie van het bovenste ooglid. Een ooglidbehandeling is een relatief eenvoudige ingreep die in principe plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Ooglidcorrecties worden uitgevoerd wanneer u te maken heeft met zware oogleden. Zware oogleden zijn meestal een gevolg van veroudering en uitrekking van de huid. Hierdoor kunt u er moe uitzien, maar ook fysieke klachten ervaren. Bij een ooglidcorrectie wordt een stukje overtollige huid verwijderd, zodat de oogleden niet meer hangen. De hersteltijd van een ooglidcorrectie bedraagt meestal zo’n twee weken. Dat is korter dan de hersteltijd van ogen laseren, die tot wel zes weken kan oplopen.

Ooglidcorrectie prijs

De kosten van een ooglidcorrectie verschillen per kliniek en specifieke behandeling. Maar meestal ligt de prijs van een ooglidcorrectie tussen de €1000,- en €2000,- per ooglid. Voor alle duidelijkheid: u heeft vier oogleden. Elk oog heeft een bovenooglid en onderooglid. In principe is een ooglidcorrectie een cosmetische behandeling, die niet door uw zorgverzekeraar vergoed wordt. Uitzondering zijn ooglidcorrecties die plaatsvinden uit medische noodzaak.

Lensimplantatie

Lensimplantatie is een vorm van refractie chirurgie. Dat is de term voor ingrepen die een refractie afwijking corrigeren. Een refractie afwijking is waardoor veel mensen een bril of lenzen dragen. Refractie chirurgie maakt deze hulpmiddelen overbodig. Bij lensimplantatie wordt er een kunstlens in het oog geplaatst, voor de natuurlijke lens van het oog. Zo wordt de te grote of te kleine sterkte van de natuurlijke lens gecompenseerd. De hersteltijd van een lensimplantatie bedraagt minimaal drie weken. Het verwijderen van eventuele hechtingen gebeurt acht tot tien weken na de behandeling.Lasik: voordelen en nadelen

Kosten lensimplantatie

De prijs van een lensimplantatie bedraagt meestal tussen de €2000,- en €3000,- per oog. Dit is iets duurder dan uw ogen laten laseren. Aan een vergoeding voor lensimplantatie doen de meeste zorgverzekeraars niet. Enkel in zeldzame gevallen van medische noodzaak zou een lensimplantatie vanuit de basisverzekering vergoed worden.

Behandeling staar/cataract

Een voorbeeld van een lensimplantatie met medische noodzaak kan staar of cataract zijn. Deze aandoening, waarbij de lens vertroebelt, kan uw zicht ernstig verminderen. Bij een staaroperatie wordt de natuurlijke, troebel geworden lens wel degelijk verwijderd. In plaats hiervan komt een kunstlens via een lensimplantatie. De hersteltijd en kosten van een staaroperatie zijn daarmee vergelijkbaar met een reguliere lensimplantatie. De hersteltijd van een staaroperatie is zo’n drie weken, de kosten van een staaroperatie zijn zo’n €2000,- en €3000,- per oog. Belangrijk verschil: een staaroperatie wordt in principe wel vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Gerelateerde artikelen

Laat je ogen laseren | Clinic Select | Onderzoekskamer

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Read more
Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top