skip to Main Content

Oogkliniek kiezen?

Er is in Nederland geen tekort aan oogklinieken en oogziekenhuizen. Maar hoe maakt u de juiste keuze in uw zoektocht naar de beste oogkliniek die bij uw wensen en benodigde zorg past?

Op deze pagina vind u alle informatie die u nodig heeft voor het maken van een weloverwogen keuze. Welke klinieken zijn er, tot welke behandelingen heeft beschikking, hoe staat het met de kosten en met welke (rand)zaken dient u rekening te houden?

Hoe kies je de oogkliniek die het beste bij u past?

Een effectieve manier om snel tot een juiste oogkliniek te komen is het nemen van de volgende stappen:

  • Bepaal of de betreffende kliniek de benodigde behandeling uitvoert.
  • Bekijk de website, bekijk de informatie en reviews en ga op uw gevoel af.
  • Vergelijk de tarieven van de klinieken, want die verschillen behoorlijk.

Behandelingen in oogklinieken

Voor de volgende behandelingen kunt u terecht bij een Oogkliniek en Oogziekenhuis.

Staaroperatie

Staar is een aandoening aan het oog waar veel mensen als ze wat ouder worden last van krijgen. Het wordt ook wel Cataract genoemd en kan gepaard gaan met verstrooiing van licht, dubbel zien en wisselende bril-of lens sterkten. Het zicht verslechterd, omdat de ooglens troebeler wordt en het gezichtsvermogen achteruit gaat. Met een staaroperatie wordt je ooglens vervangen door een kunstlens.

Lensimplantaten

Lensimplantaties worden door diverse oogklinieken in Nederland aangeboden. Deze ingreep kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Staar is bijvoorbeeld een veel voorkomende reden om voor een lensimplantaat te kiezen. Maar bent u verziend of bijziend, of heeft u een leesbril nodig, dan kan een lensimplantaat ook goed uitkomst bieden.

Ooglaserbehandeling

Veel oogklinieken voeren diverse ooglaser behandelingen uit om de meest uiteenlopende oogafwijkingen te verhelpen. Voorbeelden van effectieve en veilige ooglaserbehandelingen zijn: SMILE, Intralase, Lasek en Trans PRK.

Droge ogen behandeling

Tot slot kunt u bij een oogkliniek of ziekenhuis ook voor een droge ogen behandeling terecht. Bij droge ogen ondervinden patiënten last van droge, geïrriteerde en jeukende ogen. De meest gebruikte methoden daarvoor zijn Punctum pluggen (een van siliconen of collageen gemaakt stopje voor de traanbuizen) en een nauwkeurige IPL (Intense Pulsed Light) behandeling.

Overzicht oogklinieken per regio

In het onderstaande overzicht vind u verschillende oogklinieken en ziekenhuizen per regio. Neem in je overweging naast de eigen regio ook oogcentra mee die bij u vertrouwen opwekken en die bekend staan om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het gaat tenslotte om je ogen.

Oogklinieken in Amsterdam

Naast Clinic Select kunt u bij onderstaande klinieken terecht voor ooglaserbehandelingen in Amsterdam:

Oogklinieken in Noord Holland

Oogklinieken in Utrecht

  • Visus Oogkliniek
  • Bergman Clinics Amersfoort
  • YEO Medical Utrecht

Beste oogziekenhuis Nederland

Natuurlijk wilt u behandeld worden bij de beste oogkliniek. De ene kliniek heeft meer ervaring en kennis in huis om bepaalde behandelingen uit te voeren of is de ander gespecialiseerd in specifieke methoden. Bovendien kunnen de tarieven per oogklinieken en behandeling nogal verschillen.

De keuze voor de beste oogkliniek is daarom sterk afhankelijk van uw eigen gevoel, de ervaringen van klanten die u voorgingen en de kosten per behandeling. Daarnaast is het, zoals ook bij andere zorg het geval is, belangrijk en fijn als de artsen bij een intake of vooronderzoek ruim de tijd nemen om al je vragen te beantwoorden en een gedegen vooronderzoek doen.

Veelgestelde vragen over een oogkliniek

Wat doet een oogkliniek?

Een oogkliniek is een centrum dat is gespecialiseerd in oogzorg en waar de volgende behandelingen worden uitgevoerd:

  • Refractie ofwel ooglaser behandelingen
  • Lensimplantaten
  • Staaroperaties en
  • Behandeling van droge ogen

Welke oogklinieken zijn er?

Oogklinieken zijn in heel Nederland en in elke provincie te vinden. Afhankelijk van de behandeling die u zoekt en welke kliniek u aanspreekt kunt u uit het overzicht op deze pagina een keuze maken.

Wat kost een bezoek aan een oogkliniek?

De kosten van een bezoek aan een oogkliniek hangen helemaal samen met de behandeling die u wenst. Voor een onderzoek kunt u vaak gratis of voor een zeer schappelijk bedrag langskomen.

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top